Συνταγή: Μίνα. Εκτέλεση – φωτογραφία: Κάτια
Υλικά
- 4 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη τυριού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
- Ελαιόλαδο
- Πάπρικα
- Κουρκουμάς
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι, όσο πάρει.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού σε λεκάνη. Η πατάτα και το κρεμμύδι βγάζουν πολλά υγρά, οπότε προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειάζεται για μια ζύμη τόσο σφιχτή, ώστε να πλάθονται κροκέτες.
- Πλάθουμε τις κροκέτες μας, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45 λεπτά).
Το αποτέλεσμα θυμίζει σε κάποιους μπακαλιάρο. Καλή επιτυχία!