Κροκέτες πατάτας και κρεμμυδιού

Συνταγή: Μίνα. Εκτέλεση – φωτογραφία: Κάτια

Υλικά

  • 4 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη τυριού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Κουρκουμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι, όσο πάρει.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού σε λεκάνη. Η πατάτα και το κρεμμύδι βγάζουν πολλά υγρά, οπότε προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειάζεται για μια ζύμη τόσο σφιχτή, ώστε να πλάθονται κροκέτες.
  • Πλάθουμε τις κροκέτες μας, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 45 λεπτά).

Το αποτέλεσμα θυμίζει σε κάποιους μπακαλιάρο. Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s