Σκορδάτα πλευρώτους στο φούρνο

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά:

  • 1 πακέτο πλευρώτους των 500 γραμμαρίων
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Κίμινο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ταψί τα πλευρώτους, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο, πασπαλίζουμε από πάνω κίμινο και αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Τα πλευρώτους θα μικρύνουν και θα γίνουν τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα και με μιά κρεατώδη υφή.

Καλή επιτυχία!

 

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s