Πάστα φλώρα της Κάτιας

pasta-flora1Συνταγή-φωτογραφίες: Κάτια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 3 πορτοκάλια ολόκληρα, ξεφλουδισμένα, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1-2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν (ανάλογα με το πόσο αφράτο το θέλουμε)
  • 3-4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας μας (περίπου 300 γραμμάρια)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το λάδι, τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μπέκιν και το αλεύρι (όσο πάρει από την ποσότητα που αναγράφεται για να έχουμε μια μαλακή ζύμη, αν είναι σκληρή θα γίνει σαν μπισκότο).
  • Κρατάμε ένα μικρό μέρος της ζύμης χώρια.
  • Ανοίγουμε χοντρό φύλλο που στρώνουμε μέσα στο λαδωμένο ταψί μας και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
  • Στη ζύμη που κρατήσαμε προσθέτουμε αλεύρι για να γίνει πιο σκληρή, και πλάθουμε μ’ αυτήν ένα μακρύ κορδόνι. Το κόβουμε σε μπαστουνάκια που απλώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα, όπως στη φωτογραφία.
  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα (ή λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, ανάλογα με το φούρνο μας).

Καλή επιτυχία!

pasta-flora2

 

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s