Νηστίσιμη σοκολατόπιτα της κυρίας Κατερίνας

Sokolatopita1Συνταγή: Κυρία Κατερίνα

Εκτέλεση-φωτογραφίες: Σταυρούλα

 Υλικά:

  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού φαρίν απ
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 10 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • Σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας (όσες θέλουμε)

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακό και την σόδα.Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύδι, το σπορέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πάλι. Προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε καλά. Και τέλος, βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε ομοιόμορφα. Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένο κι αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35′-40′.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο στεγνό ή υγρό θέλουμε να είναι το εσωτερικό της σοκολατόπιτας.

Sokolatopita2

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s