Εύκολα μπισκότα καρύδας με κακάο

Συνταγή – φωτογραφίες: Μαρία

ΥΛΙΚΑ
(για 25 μεγάλα μπισκότα)

  • 1 δόση* αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 δόση* ζάχαρη άχνη
  • 1 γεμάτη κουταλιά γλυκού μπέκιν
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κακάο
  • 1 φιαλίδιο βανιλίνη
  • 12 κουταλιές σούπας γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο**
  • 8 κουταλιές σούπας καρύδα τριμμένη
  • 6 κουταλιές σούπας νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δοσομετρητής και βανιλίνη.

  • Βάζουμε την κονσέρβα με γάλα καρύδας, κλειστή, σε κούπα με βραστό νερό ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί (συνήθως είναι διαχωρισμένο, με το λίπος μαζεμένο επάνω και το νερό κάτω).
  • Ανοίγουμε την κονσέρβα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το γάλα καρύδας.
  • Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη μπέκιν, τη βανιλίνη.
    Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε καλύτερα!

  • Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη για 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει η καρύδα υγρά και να φουσκώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές του γλυκού από το μείγμα μας.

  • Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Επειδή οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, μετά το 15λεπτο ελέγχουμε κατά πόσο τα μπισκότα έχουν ψηθεί τρυπώντας με το πηρούνι. Όταν βγει στεγνό είναι έτοιμα.
  • Αν κάποια μπισκότα έχουν κολλήσει μεταξύ τους στο ψήσιμο, πράγμα που συμβαίνει εύκολα στις ζύμες που απλώνουν, απλά τα χωρίζουμε με μαχαίρι.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην πάτε να ξεκολλήσετε τα μπισκότα από το λαδόχαρτο αν δεν έχουν κρυώσει πρώτα. Υπάρχει πιθανότητα το κάτω μέρος να μείνει κολλημένο στο λαδόχαρτο και να χαλάσει η εμφάνιση του μπισκότου σας.

* Για τη δοσομέτρηση χρησιμοποίησα το γυάλινο βάζο από μαρμελάδα που όπως βλέπετε, χωρούσε 450 γραμμάρια μαρμελάδας. «Μια δόση αλεύρι» και «μια δόση ζάχαρη άχνη» σημαίνει ότι γέμισα το βάζο με αλεύρι και ζάχαρη αντίστοιχα, μέχρι επάνω, χωρίς να πιέσω το περιεχόμενο ώστε να χωρέσει περισσότερο.

 

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΚΑΚΑΟ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s