Πανεύκολα ζυμαρικά με λαχανικά

Συνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 500 γρ. (1 συσκευασία) ζυμαρικά, βρασμένα
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο στον τρίφτη του τυριού (μπορείτε να βάλετε παραπάνω αν θέλετε)
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη του τυριού (μπορείτε να βάλετε παραπάνω αν θέλετε)
  • Φύτρο κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο ή κόκκινη πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ενώ τα ζυμαρικά μας βράζουν, ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά (2 σε διακόπτη με μάξιμουμ το 3) το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το φύτρο κρεμμυδιού.
  • Το φύτρο κρεμμυδιού το βλέπουμε στη φωτογραφία: Είναι το πράσινο βλαστάρι που βγάζει το κοινό κρεμμύδι, χωρίς να το φυτέψουμε.

  • Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε 4-5 κουταλιές από το νερό τους και το προσθέτουμε στο λάδι με τα λαχανικά. Προσθέτουμε στο μείγμα αλάτι και, αν θέλουμε, πιπέρι.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά αμέσως και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. ΑΜΕΣΩΣ ρίχνουμε από πάνω το λάδι με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και… έτοιμο!
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s