Αλάδωτα γεμιστά με πληγούρι

Συνταγή – εκτέλεση – φωτογραφίες: Μαρία

Μερικές φορές χρειάζεται και σε ημέρες αλάδωτης νηστείας, να σερβίρουμε ένα πιο εξεζητημένο φαγητό. Τα αλάδωτα γεμιστά με πληγούρι είναι μια τέτοια περίπτωση, και δεν είναι δύσκολα στην εκτέλεση.

 

Υλικά

  • 4 μεγάλες τομάτες
  • 1 μεγαλούτσικο κολοκύθι
  • 8 πιπεριές στρογγυλές
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 350-400 γρ. πληγούρι
  • Αλάτι
  • (Προαιρετικά) πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα «καπάκια» και αδειάζουμε από περιεχόμενο τις τομάτες, τις πιπεριές και το κολοκύθι. Κρατάμε τη μια πιπεριά κέρατο κατά μέρος και τοποθετούμε τα υπόλοιπα σε ταψί.

 

 

 

 

 

 

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη μια πιπεριά κέρατο, το περιεχόμενο από τις τομάτες και το κολοκύθι και βάζουμε το μείγμα σε λεκάνη. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, αλάτι, το τριμμένο καρότο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το πληγούρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά έως μισή ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τη γέμιση με κουτάλι μέσα στα λαχανικά, χωρίς να τα παραγεμίζουμε, όπως δηλαδή κάνουμε στα συνηθισμένα γεμιστά. Τοποθετούμε τα «καπάκια» στη θέση τους.
  • Ρίχνουμε ανάμεσα στα γεμιστά μας βραστό νερό με αλάτι που να τα καλύπτει μέχρι το 1/4.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο για να μην «αρπάξουν» τα γεμιστά μας, και τα ψήνουμε για 50 λεπτά έως μία ώρα (επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, είναι καλό μετά τα 50 λεπτά να ελέγχουμε και όταν μας φανεί ότι είναι έτοιμα, να τα βγάλουμε από το φούρνο. Η γέμιση με πληγούρι δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο όπως αυτή με το ρύζι).

 

 

 

 

 

 

Το πληγούρι θα φουσκώσει και τα γεμιστά μας θα φαίνονται λαχταριστά. Όταν θα τα σερβίρουμε, κάποιοι μπορεί να μην καταλάβουν καν ότι είναι αλάδωτα!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s