Μπισκότα με μέλι, βρώμη και μπανάνα

Υλικά

– 300 γρ.  (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε) βρώμη.
(Αν θέλετε μπορείτε να αλέσετε τη μισή για ευκολία.)
– 1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα
–  80 γρ. μέλι και λίγο παραπάνω Ηλειακής μελισσοκομίας για μοναδικό άρωμα και γεύση
–  20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κ.σ.)
–  1 κουταλάκι σόδα
–  λίγη κανέλα
–  150 γρ. ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα

Εάν, θέλετε να αμαρτήσετε μπορείτε να προσθέσετε αντί για ξηρούς καρπους chocholate chips.

Διαδικασία

Πρώτα λιώνετε τη μπανάνα και αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε  για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά είτε στο χέρι είτε με μίξερ για ευκολία.

Αφού αναμείξετε τα υλικά, πλάθετε μικρές μπάλες και τις λειαίνετε με τις παλάμες σας να γίνουν λεπτές και να μοιάζουν με μπισκότο.

Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Όταν ψηθούν θα δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να σπάσει. Αφήστε τα  να στερεοποιηθούν και σερβίρετε μετά.

Πειραματιστείτε με τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά όχι με την ποιότητα του μελιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Πηγή: http://www.iliakimelissokomia.gr/#!%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1/csfe/5591b7cd0cf24a9ad2ba990b

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s