Κολοκυθοκεφτέδες

kolokythokeftedesΣυνταγή: Ευτύχης Μπλέτσας
Εκτέλεση: Μαρία
Φωτογραφία: Όλγα

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. Πράσινα κολοκυθάκια
  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουτ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο
  • Aλάτι/Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβεις τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
  • Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζεις με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνεις για ένα τέταρτο περίπου.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβεις τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύεις με τα κολοκύθια.
  • Τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύεις με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα. Αν δεν θες να σου μαυρίσει το λάδι όταν τηγανίζεις μπορείς να παραλείψεις το αλεύρι. Πρόσεξε όμως, γιατί θα δυσκολευτείς να δέσεις το μείγμα χωρίς αλεύρι.
  • Φτιάχνεις μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντας τα στο χέρι σου.
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά.
  • Τηγανίζεις τους κεφτέδες.
  • Στη συνέχεια τους τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους και είναι έτοιμοι και τραγανοί!

Πηγή: http://bletsas.gr/%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s