Πολυσπόρια με ρόκα και λιαστές ντομάτες

39_f20

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
  • 1 φλιτζάνι βρασμένες φακές Καστοριάς
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια Καστοριάς
  • 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 12 ελιές καλαμών
  • 2 καρότα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα. Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ξεπλένετε τη ρόκα, τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε. Βάζετε σε ένα μπολ τα βρασμένα όσπρια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ρόκα, το καρότο, τις ελιές, το μαϊντανό, τη ρίγανη και λίγο αλάτι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή: http://www.arosis.gr/Recipe/39/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s