Μπακαλεόπιτα

Υλικά

  • 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 400 γρ. ρύζι
  • 1,5 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  • 1/2 κιλό αλεύρι, λίγο λάδι, αλάτι και χιαρό νερό

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο.
Την άλλη μέρα τον βράζουμε, τον βγάζουμε από το ζουμί του, τον ξεκοκκαλίζουμε και τον κόβουμε μικρά κομμάτια σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε στη λεκάνη το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το λάδι, την πάστα, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και τα ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί αρκετά μεγάλο.
Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανοίγουμε 2 φύλλα.
Στρώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο καλά, το ραντίζουμε με λίγο νερό και λάδι και ψήνουμε την πίτα.

Πηγή: Αυθεντικές πολίτικες συνταγές της Λωξάντρας, τεύχος 894, νέα σειρά 2006.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s