Ριζότο πικάντικο με μανιτάρια

kate-risotoΣυνταγή-φωτογραφία: Κατερίνα

ΥΛΙΚΑ
• (Ποσότητα και αναλογίες υλικών σύμφωνα με τα γούστα σας – εγώ είμαι της υπερβολής!)
• Μανιτάρια ΛΑΖΑΡΙΝΑ (Ελληνικά!) τεμαχισμένα, όχι πολύ ψιλοκομμένα
• Κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (όχι στον τρίφτη)
• Σκόρδο ψιλοκομμένο
• Ρύζι για πιλάφι (ανάμικτο άσπρο + μαύρο τύπου WILD RICE) ή ρύζι της αρεσκείας σας
• Ελαιόλαδο ή μισό-μισό με Φυτίνη
• Αλάτι – πιπέρι – κάρυ – νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα στο σκεύος (πχ πλατειά κατσαρόλα ρηχή τύπου AMC) μαραίνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο και το κάρυ.
Ανακατεύουμε το μείγμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό που αναλογεί στην ποσότητα του ρυζιού που βάλατε, αλλά προσοχή, όχι πολύ νερό διότι τα μανιτάρια και το κρεμμύδι βγάζουν χυμούς.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αποτελειώνουμε το ριζότο ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας μας.
Καλή Όρεξη !

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s