Γίγαντες στιφάδο

30_f11
Υλικά για 4 μερίδες:
  • 300 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
  • 500 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τους γίγαντες από την προηγούμενη ημέρα.

Τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε 1 λίτρο νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τα  φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την ζάχαρη, 2 κουταλιές ξίδι και λίγο αλάτι.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Προσθέτετε τους γίγαντες, συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s