Σαρδέλες τηγανητές

sardelesΣυνταγή-Εκτέλεση: Όλγα

Φωτογραφία: Μαρία

ΥΛΙΚΑ

  • Σαρδέλες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λεμόνι

    Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από εντόσθια και τις πλένουμε πολύ καλά να φύγουν τα λέπια.
  • Αν θέλουμε, κόβουμε και το κεφάλι τους.
  • Τις βάζουμε σε χυμό λεμονιού για μισή ώρα.
  • Τις στραγγίζουμε καλά και τις αλατίζουμε.
  • Βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο, ρίχνουμε μέσα μερικές σαρδέλες και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω τους.
  • Τινάζουμε τις σαρδέλες να φύγει το επιπλέον αλεύρι και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επόμενη δόση.
  • Βγάζουμε τις τηγανισμένες σαρδέλες σε πιάτο ή, αν προτιμάμε, σε απορροφητικό χαρτί.
  • Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τηγανίσουμε όλες τις σαρδέλες.
  • Τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και τις σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

    Συνδυάζονται καταπληκτικά με χόρτα βραστά με λαδολέμονο αλλά και με την δροσερή φρέσκια σως ψαριού.

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Σαρδέλες τηγανητές

  1. Ο/Η expaganus λέει:

    Ωραίες οι συνταγές, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προβληθεί αυτό το ψήφισμα γιατί είναι θέμα ζωής και θανάτου: http://www.avaaz.org/el/petition/Joe_Biden_John_Kerry_Ban_Kimoon_Nikola_Gruevski_Gjorge_Ivanov_Free_Archbishop_Jovan

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s