Φρέσκια αλάδωτη σως για ψάρι (και όχι μόνο)

sauceΣυνταγή – φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • Μια ντομάτα
  • Μια πράσινη πιπεριά
  • Δώδεκα μαύρες ελιές μέτριες
  • Δυο κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις βάζουμε στο κοπτήριο μαζί με τη ντομάτα, την πιπεριά και τον χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.

ΕΤΟΙΜΟ! Συνδυάζεται πολύ καλά με ψάρια, όπως τηγανητές σαρδέλες και σουβλάκια με φις στικς. Μπορείτε όμως να τη συνδυάσετε και με άλλα φαγητά της αρεσκείας σας.

ΙΔΕΕΣ: Δοκιμάστε την

  • μέσα σε αραβική πίτα με βραστές πατάτες (σε μέρα αλάδωτης νηστείας)
  • ή με τηγανητές πατάτες (σε κατάλυση ελαίου)
  • ή με πατάτες της αρεσκείας σας και τόνο, αντί να χρησιμοποιήσετε το γεμάτο ζάχαρη και συντηρητικά κέτσαπ του εμπορίου.

Καλή όρεξη!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΩΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s