Γίγαντες με ψάρι στο φούρνο

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250 γραμμάρια έγχρωμοι γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών βρασμένοι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος, γαλέος ή πέρκα)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 χούφτα ανάμεικτα φρέσκος μαϊντανός και δυόσμος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα πράσα.

Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε ροδέλες.
Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τα πράσα και το σκόρδο.
Προσθέτετε τις πιπεριές, τους γίγαντες και αλατίζετε.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τα φιλέτα του ψαριού, αφού τα αλατοπιπερώσετε πρώτα.
Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το δυόσμο, ραντίζετε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s