ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

peppers
ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλες κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές «φλάσκες»
  • 100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φιλέτα αντσούγια κονσέρβας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 δόντι σκόρδο, λυωμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη
  • ½ – 1 κουτ. τσαγιού καυτερές πιπεριές αποξηραμένες, κοπανισμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σπαγγέτι, (ή πεννάκια ή κοφτό μακαρονάκι)
  • 2 κουτ. σούπας ξερά ψίχουλα ψωμιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα παντού.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι οι πιπεριές, και μετά αφαιρούμε τις φλούδες (πιο εύκολα με ένα κοφτερό μικρό μαχαιράκι).
  • Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος, και αφαιρούμε από μέσα τα νεύρα, τους σπόρους και τα κοτσάνια.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις ελιές, τον μαϊντανό, τις αντσούγιες και το σκόρδο μαζί με την κάπαρη, τις κοπανισμένες καυτερές πιπεριές, το αλατοπίπερο και το μισό από το ελαιόλαδο.
  • Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους. Να μην παραβράσουν (να παραμείνουν αλ-ντέντε).
  • Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με τα ψιλοκομμένα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερα από τα πικάντικα υλικά, σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  • Αλείφουμε στο ταψί μας με πινέλο λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε τα άδεια κελύφη των πιπεριών μέσα στο ταψί και γεμίζουμε την κοιλότητά τους με το πικάντικο μίγμα του ζυμαρικού. (Σημ.: Αν χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι, τυλίξτε την γέμιση πάνω σε πηρούνι, όπως όταν τρώμε μακαρόνια, και τοποθετήστε την μέσα στην πιπεριά).
  • Πασπαλίζετε τις πιπεριές με τα ψίχουλα, και μετά ραντίστε τις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα.
    Tο φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Το βιβλίο Gastronomy of Italy της Anna Del Conte.
Μετάφραση από την αγγλική: Κατερίνα

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s