ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

peppers
ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλες κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές «φλάσκες»
100 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φιλέτα αντσούγια κονσέρβας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
1 δόντι σκόρδο, λυωμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη
½ – 1 κουτ. τσαγιού καυτερές πιπεριές αποξηραμένες, κοπανισμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. σπαγγέτι, (ή πεννάκια ή κοφτό μακαρονάκι)
2 κουτ. σούπας ξερά ψίχουλα ψωμιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα παντού.
Αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι οι πιπεριές, και μετά αφαιρούμε τις φλούδες (πιο εύκολα με ένα κοφτερό μικρό μαχαιράκι). Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος, και αφαιρούμε από μέσα τα νεύρα, τους σπόρους και τα κοτσάνια.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις ελιές, τον μαϊντανό, τις αντσούγιες και το σκόρδο μαζί με την κάπαρη, τις κοπανισμένες καυτερές πιπεριές, το αλατοπίπερο και το μισό από το ελαιόλαδο.
Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους. Να μην παραβράσουν (να παραμείνουν αλ-ντέντε). Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με τα ψιλοκομμένα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερα από τα πικάντικα υλικά, σύμφωνα με τα γούστα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε στο ταψί μας με πινέλο λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα άδεια κελύφη των πιπεριών μέσα στο ταψί και γεμίζουμε την κοιλότητά τους με το πικάντικο μίγμα του ζυμαρικού.
(Σημ.: Αν χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι, τυλίξτε την γέμιση πάνω σε πηρούνι, όπως όταν τρώμε μακαρόνια, και τοποθετήστε την μέσα στην πιπεριά).
Πασπαλίζετε τις πιπεριές με τα ψίχουλα, και μετά ραντίστε τις με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα.
Tο φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Το βιβλίο Gastronomy of Italy της Anna Del Conte.
Μετάφραση από την αγγλική: Κατερίνα

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s