Αλάδωτα ζυμαρικά με φασόλια, μπρόκολο και σάλτσα μελιού και μουστάρδας

mprokolo-moustarda-meli2Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά για 2-3 μερίδες

  • 250 γρ. βιδάκια ολικής άλεσης
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 200 γρ. βρασμένα φασόλια χάντρες ή άλλα
  • Κάππαρη (από 1 κουταλιά σούπας μέχρι όσο θέλετε)
  • Μέλι
  • Μουστάρδα σχετικά καυτερή
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το μπρόκολο και το βάζουμε να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Όταν το νερό έχει βράσει για τα καλά και το μπρόκολο έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τα βιδάκια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 14 λεπτά.

Στα 12 περίπου λεπτά αφαιρούμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζει το φαγητό και φτιάχνουμε μια σάλτσα, διαλύοντας σ’ αυτό το νερό 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και λίγο αλάτι. Δοκιμάζουμε λίγο και προσθέτουμε περισσότερη μουστάρδα ή περισσότερο μέλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Στα 14 λεπτά σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Κουνάμε καλά το τρυπητό να φύγουν τα ζουμιά και ξαναρίχνουμε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο στην άδεια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα φασόλια, την κάππαρη και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΟΣΠΡΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s