Ρύζι αλάδωτο με σταφίδες και κάσιους

ryzi-staf-cassiusΣυνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Μια πολύ απλή κι εύκολη συνταγή με χορταστικό αποτέλεσμα και φανατικούς φίλους. Αν τη δοκιμάσετε ίσως γίνετε κι εσείς ένας από αυτούς!

Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες (ή 3 πιο μικρές)

  • 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • 100 γραμμάρια φυστίκια κάσσιους (καλύτερα ψημένα και αλατισμένα)
  • 4 γεματούτσικες κουταλιές σούπας σταφίδες
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε νερό με το λίγο αλάτι σε κατσαρόλα να βράσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε το ρύζι που έχουμε ξεβγάλει με νερό, και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 12 περίπου λεπτά (ή όσο προτιμάμε).

Στο μεταξύ ξεπλένουμε τις σταφίδες και στίβουμε το λεμόνι.

Δυο λεπτά πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας καλά και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε γρήγορα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τελευταία ρίχνουμε τα κάσσιους. Συνήθως τα ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύω και σερβίρω, όμως αν σκέφτεστε ότι θα χαλάσει η εμφάνιση του ρυζιού από το πολύ ανακάτεμα, μπορείτε να ρίξετε τα κάσσιους πάνω από τα πιάτα όπου θα έχετε σερβίρει το ρύζι.

Καλή όρεξη!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ρύζι αλάδωτο με σταφίδες και κάσιους

  1. Ο/Η Γιώργης λέει:

    Έγινε καταπληκτικό..!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s