Κόκκινες φακές με κουάκερ

fakes-quakΣυνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά για 2-3 άτομα

  • 250 γραμμάρια κόκκινες φακές
  • 4 κουταλιές σούπας κουάκερ
  • Λίγος άνηθος
  • Σκόρδο: 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά σούπας ξερό ψιλοκομένο
  • 1 κουταλιά σούπας ταχίνι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με κρύο νερό.

Όταν βράσουν κι αρχίσει να σχηματίζεται αφρός επάνω, όσο μπορούμε τον αφαιρούμε με ξύλινο κουτάλι. (Το μεταλλικό κουτάλι ρίχνει τη θερμοκρασία του φαγητού, γι’ αυτό είναι καλό να το αποφεύγουμε).

Όταν οι φακές αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το σκόρδο.

Όταν οι φακές έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τον άνηθο και το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά. Το κουάκερ χρειάζεται γύρω στα τρία-τέσσερα λεπτά για να βράσει και να χυλώσει, αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν το αφήσουμε να βράσει παραπάνω.

Όταν το φαγητό μας φαίνεται έτοιμο, δηλ. μια πηχτή σούπα όπου τα όσπρια δεν αντιστέκονται στο δόντι, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πια μπορούμε να προσθέσουμε και το ταχίνι και να το ανακατέψουμε καλά. Το λεμόνι είναι καλύτερα να το προσθέσουμε στο πιάτο μας φρεσκοκομμένο.

Συνδυάζεται πολύ ωραία με ελιές, ειδικά πράσινες, αλλά και κάππαρη.

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΟΣΠΡΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s