Ζυμαρικά Τυρινής με σολομό και αρακά

solomos-triveliaΣυνταγή: Κωστής

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαρία

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για την Τυρινή, η οποία έχει και μια νοστιμότατη παραλλαγή για τις νηστίσιμες ημέρες με κατάλυση ιχθύος. Μπορεί να γίνει και με απλά ζυμαρικά σε άλλο σχήμα, π.χ. πέννες, σπαγγέτι κτλ.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 250 γραμμάρια τριβελάκι ολικής αλέσεως
  • 150 γραμμάρια αρακάς βρασμένος
  • 100 γραμμάρια καπνιστός σολομός (σε λεπτές φέτες), κομμένος σε μακρόστενα κομμάτια
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια χοντροτριμμένο τσένταρ (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας)

Νηστίσιμη παραλλαγή για τις ημέρες με κατάλυση ιχθύος:

Όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος, που αντικαθιστούμε με ελαιόλαδο στη μισή ποσότητα, και το τυρί το οποίο αντικαθιστούμε με πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει να βράσουν για 14 λεπτά.

Στα 14 λεπτά δοκιμάζουμε ένα κι αν μας φαίνεται εντάξει, τα σουρώνουμε, αλλιώς τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα.

Όταν τα σουρώσουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα κι αμέσως προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον αρακά και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το σολομό και ρίχνουμε το τυρί.

Καλή όρεξη!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s