Καζάν ντιπί εύκολο με γλυκαντικά

kazan-ntipiΣυνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Ένα ελαφρύ γλύκισμα εναλλακτικό στο αυθεντικό καζάν ντιπί, το οποίο γίνεται με παχυντικότατο γάλα βουβαλιού και ζάχαρη. Ιδανικό για την εβδομάδα της Τυρινής!

Υλικά

  • 4 ποτήρια γάλα + 1 το οποίο γεμίζουμε με γάλα αφού πρώτα βάλουμε μέσα…
  • …2 κουταλιές σούπας ροδόνερο.
  • 1/2 ποτήρι ρυζάλευρο
  • 1/2 ποτήρι κορν φλάουρ
  • 5-6 κουταλιές σούπας σπλέντα (ή άλλη σουκραλόζη)
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη
  • Αντικολλητικό ταψάκι στρογγυλό
  • Ξύλινο κουτάλι

Εκτέλεση

Στο αντικολλητικό ταψάκι ρίχνουμε τη φρουκτόζη, το κουνάμε ώστε να πάει ομοιόμορφα παντού και το αφήνουμε.

Σε μπωλ ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ, το ρυζάλευρο και τη σπλέντα με το 1 ποτήρι γάλα που έχει το ροδόνερο.

Βάζουμε τα άλλα 4 ποτήρια γάλα σε κατσαρόλα να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ και ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι πολύ καλά και δυνατά να μη σβωλιάσει.

Μόλις πήξει καλά αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε πάνω στο μάτι το ταψάκι. Η φρουκτόζη θα υγροποιηθεί και θ’ αρχίσει να σκουραίνει.

Αποσύρουμε το ταψάκι από το μάτι.

Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι, πάνω από τη φρουκτόζη και τη στρώνουμε εκεί με το ξύλινο κουτάλι.

Αφήνουμε το ταψάκι να κρυώσει καλά και σερβίρουμε το γλυκό μας κρύο. Το ιδανικό είναι να το αναποδογυρίσουμε σε μια πιατέλα, με την «καμμένη» πλευρά από πάνω, και να το κόβουμε μερίδες.

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s