Σωταρισμένη σαλάτα

Συνταγή: Μαρία

Η σωταρισμένη (stir fry) σαλάτα  συνηθίζεται πολύ στην κινέζικη κουζίνα. Στην μέθοδο τσάο τα λαχανικά σοτάρονται με κάποιο λίπος σε γουόκ για λίγα λεπτά, και συχνά περιχύνονται με κάποια σάλτσα. Ασφαλώς δεν χρειάζεται να έχουμε γουόκ καθώς κι ένα απλό τηγάνι την κάνει τη δουλειά μας, και βέβαια δεν χρειάζεται ούτε να περιχύσουμε τη σαλάτα μας με κάποια απωανατολίτικη σάλτσα αν δεν θέλουμε. Όσο για λίπος, έχουμε το ελαιόλαδο που είναι το υγιεινότερο – και κατά τη γνώμη μου το νοστιμότερο.

Υλικά

  • Σακούλα με έτοιμη σαλάτα για σωτάρισμα με μανιτάρια, καρότα και βλαστούς μπαμπού, περίπου 450 γραμμάρια, ή
  • σκέτα μανιτάρια και καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες, ή σε συνδυασμό με τρυφερά φύλλα σπανακιού, στο ίδιο βάρος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα (ή άλλο κίτρινο τυρί, αν προτιμάμε)
  •  3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθούν 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Μόλις δούμε ότι ζεστάθηκε καλά, ρίχνουμε τη σαλάτα από καλοπλυμένα λαχανικά κι ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σαλάτα σε βαθύ πιάτο/σαλατιέρα.

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Έτοιμη!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Σωταρισμένη σαλάτα

  1. Παράθεμα: Φρέσκος σολωμός φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s