Μελομακάρονα με βούτυρο

Συνταγή – φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 3 ποτήρια νερού βούτυρο (ή μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο)
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι + το ξύσμα του
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα (λειώνει μέσα στη πορτοκαλάδα και οπωσδήποτε πάνω από τη λεκανίτσα μας γιατί φουσκώνει πάρα πολύ…)
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • κανέλα και γαρύφαλλο (όσο θέλουμε)
  • αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1/2 κ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

+ τριμμένο καρύδι για να πασπαλίσουμε τα μελωμένα γλυκά.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί ώσπου να γίνει μια μαλακή και λεία ζύμη. Πλάθουμε σε μικρά στρόγγυλα-οβάλ κομμάτια για να μπορέσουν να απορροφήσουν μετά το σιρόπι τους, δηλαδή έως ένα δάχτυλο πάχος.

Σε λαδωμένο ταψί τα ψήνουμε στους 180 C ώσπου να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσουν.

Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού και μόλις αρχίσει να σφίγγει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να μελώνουμε τα κρύα μελομακάρονα.

Τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι για λίγο χρόνο – όσο μένουν τόσο περισότερο μαλακώνουν. Συστήνω περίπου 30-40 δεύτερα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε σε πιατέλες ή άλλο δοχείο της επιλογής μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία!

Δείτε και άλλες συνταγές για μελομακάρονα:

Μελομακάρονα του διαιτολόγου
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Μελομακάρονα με μέλι και φρουκτόζη
Φοινίκια (Σμυρναϊκά Μελομακάρονα)

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s