Καππαρόκουμπα Σαντορίνης

Υλικά

  • 3 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό
  • ½ φλιτζ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες, ή περισσότερες, ανάλογα με την προτίμηση
  • 2-4 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη ή λιαστή κάππαρη μουλιασμένη σε νερό
  • 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή από παλαιωμένο ασύρτικο Σαντορίνης

Παρασκευή

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ή το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και το ζουμί τους και αφήνετε το ζουμί να μαγειρευτεί και να μειωθεί λίγο. Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Προσθέτετε την κάππαρη και ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε και το ξίδι. Χρησιμοποιείτε το μείγμα αυτό σαν γαρνιτούρα πάνω από την φάβα και περιχύνετε με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

(Νταϊάνα Κοχυλά, βιβλίο AegeanCuisine)

Πηγή: «Καππαρόκουμπα – Σαντορίνη/Θηρασιά», http://www.foodreporters.gr/gastronomika.php?gproducts_id=7759&osCsid=37a8c1648a48d9f9b909277ba0e4b957

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΩΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s