Μανιτάρια Πίνδου με φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες στο φούρνο

Υλικά για 6 άτομα:

30 γρ αποξηραμένα Μανιτάρια Πίνδου ΑΡΟΣΙΣ
½ κιλό φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς ή Πρεσπών ΑΡΟΣΙΣ
3 καρότα κομμένα σε φέτες
3 με 4 ξερά μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα ή ντοματάκια
1 πράσινη πιπεριά
Κόκκινο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 10 με 12 ώρες. Αφού ξεπλύνουμε καλά τα φασόλια τα βράζουμε με τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν (χωρίς να λιώσουν). Στη συνέχεια σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια μαζί με την ντομάτα, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι και ρίχνουμε λίγο από το νερό που βράσανε τα φασόλια. Βράστε την σάλτσα μέχρι να δέσει (5 – 10 λεπτά). Βάζετε τα φασόλια (προσοχή να μην έχουν στεγνώσει) σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε στο φούρνο σε 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρετε ως κυρίως πιάτο.

http://www.arosis.gr/gr/Recipe/5/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s