Μπουγάτσα νηστίσιμη και light

Του Ανώνυμου

– – – – – – – – – – Επιμέρους Στοιχεία Μείγματος – – – – – – – – – –

01) ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ ΜΕΛΙΣΣΑ

Ποσότητα  :  200γρ.

02) ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΒΙΤΑΜ ΣΟΦΤ ΛΑΙΤ

Ποσότητα  :  80γρ.

03) ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ

Ποσότητα  :  70γρ.

04) ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΕΛΟΜΑΣ

Ποσότητα  :  900γρ.

– – – – – – – – – – – – Σύνολα Ολικού Μείγματος – – – – – – – – – – – –

Ποσότητα         :  800γρ.

Πρωτεΐνες        :  38.4γρ.

Υδατάνθρακες     :  418.8γρ.

Λίπη             :  129γρ.

Αλκοόλ           :  0%

Θερμίδες         :  2990 Kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 1 λίτρο νερό σιγοβράζουμε το σιμιγδάλι και τη φρουκτόζη.

Μόλις γίνει κρέμα σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 βανίλιες και μία κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη light.

Περνάμε το ταψί με την μαργαρίνη light και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Κατόπιν βάζουμε πάνω του τη γέμιση και ανασηκώνουμε τις άκρες.

Προσθέτουμε από επάνω το επόμενο φύλλο σφολιάτας.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 185 βαθμούς.

Στο τέλος σερβίρουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη ή μέλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Από γεύση ΣΚΙΖΕΙ! Τύφλα να χουν οι έτοιμες και δεν έχει γάλα.

Αντί για άχνη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε μέλι. Η άχνη είναι πολύ κατεργασμένη ζάχαρη κι όχι καλή.

Για πιο light την επόμενη φορά αντί για φύλλο σφολιάτας θα χρησιμοποιήσω φύλλα κρούστας περασμένα με μαργαρίνη ανά 2 κι όχι ανά 1.

Αυτό θα την φέρει κάτω από 200 θερμίδες ανά 100 γρ, αντί για 383 που έχει τώρα τούτη η light με σφολιάτα. (Η έτοιμη σφολιάτα έχει μαργαρίνη = φουλ θερμίδες.)

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΠΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s