Κριθαράκι με φακές τσιγαριστές

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

4 φλιτζάνια βρασμένες φακές Kαστοριάς
4 ξερά κρεμμύδια 250 γραμμάρια κριθαράκι
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 χούφτα φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
ξίδι
μπαλσάμικο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνετε 4 κουτ. ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 25-30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Τα αλατίζετε, ρίχνετε τη φρέσκια ρίγανη, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε 2-3 κουτ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζετε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Ανακατεύετε το κριθαράκι με τις φακές, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μαϊντανό και σερβίρετε.

http://www.arosis.gr/gr/Recipe/21/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82.html

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s