Ρεβύθια φούρνου

Εκτέλεση-Φωτογραφία: Μαριλένα

6 με 7 μερίδες

Υλικά

1 κιλό ρεβύθια
1,1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρίγανη
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
αλάτι και κόκκους μαύρο πιπέρι
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή γάστρα φούρνου.
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό.
Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στο πήλινο σκεύος ή στην γάστρα μαζί με 2 έως 3 φλυτζάνια νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το σκεύος. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 με 200 βαθμούς για 2 με 3 ώρες περίπου.
Τα ρεβύθια θα χυλώσουν και θα γίνουν υπέροχα. Προσθέτουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.

– Τα συνοδεύουμε με πιπεριές Φλωρίνης ή καυτερές ή πιπεριές κέρατα τηγανητές ή διάφορα λαχανικά τουρσί ή ελιές με μαρούλι και αγγούρι.

Πηγή: Βιβλίο «Ημέρες νηστείας», http://www.freemonks.gr/index.php?page=com&lang=1&id=31

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s