Κρεμμυδοκεφτέδες φούρνου ινδικού τύπου λαδεροί+αλάδωτοι

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Η συνταγή αυτή προσπαθεί να αποδώσει τη γεύση των ινδικών κρεμμυδοκεφτέδων (onion bhaji) αποφεύγοντας το τηγάνισμα, τα πολλά λάδια και τα υπερβολικά καρυκεύματα.

Υλικά

200 γραμ. γαλέτα
450 γραμ. κρεμμύδια ξερά (500 γραμ. για τους αλάδωτους)
1 γεμάτη κουταλιά σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 κοφτή κουταλιά σούπας γκαράμ μασάλα* (ή μισή, αν δεν θέλουμε πολύ πικάντικη γεύση)
2 κοφτά κουταλάκια τσαγιού αλάτι
100 ml ελαιόλαδο (για τους αλάδωτους το παραλείπουμε)

Εκτέλεση

Βάζουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 250 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τις φλούδες, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μαϊντανό, όπου τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε σε μπωλ μαζί με τη γαλέτα.
Προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα, το αλάτι και το λάδι (αν τους θέλουμε με λάδι) και ανακατεύουμε καλά. Προκύπτει μια ζύμη σφιχτή, την οποία αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει.
Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ταψί.
Στη συνέχεια παίρνουμε κουταλιές σούπας από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με τη σειρά πάνω στο λαδόχαρτο, όχι κολλητά τη μια με την άλλη. Αν οι κουταλιές βγαίνουν κακοσχηματισμένες, τις στρώνουμε λίγο με το χέρι για να μοιάζουν με μακρόστενους κεφτέδες.
Ψήνουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες μας για 35 λεπτά, τα πρώτα 7 στους 250 και τα υπόλοιπα στους 190-180 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Συνδυάζονται πολύ ωραία με δροσερή σαλάτα, άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και φύτρα φασολιών.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΝΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, πριν τα καθαρίσουμε και τα πολτοποιήσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

*Γκαράμ μασάλα: Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Προσωπικά χρησιμοποιώ έτοιμο, μπορείτε όμως να το φτιάξετε στο σπίτι με συνταγές όπως αυτές εδώ .

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s