Παστινάκια στο φούρνο

Εκτέλεση: Ιωάννα
Φωτογραφίες: Μαρία

Υλικά:

  • Παστινάκια (parsnips)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα παστινάκια και τα καθαρίζουμε.

Τα κόβουμε στη μέση σαν λοβούς. Φροντίζουμε να κόψουμε μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι τον πυρήνα τους, γιατί είναι το μέρος του λαχανικού που δεν έχει γεύση και είναι και κάπως σκληρό (σαν φελός παραμένει και μετά το ψήσιμο).

Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Ο φούρνος μας να είναι στη συνήθη θερμοκρασία ψησίματος (180ο) και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Φυσικά αυτό εξαρτάται από το μέγεθός τους. Συνήθως παίρνει περίπου 25-40′.

Η γεύση τους είναι ιδιαίτερα γλυκειά, περισσότερο από του καρότου. Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Παστινάκια στο φούρνο

  1. Ο/Η Dimitris D λέει:

    Βάλε και ιαπωνικές συνταγές, π.χ.
    Onigiri, βρασμένο ρύζι που το πλάθουμε σε τριγωνικό κεφτέ αφού βάλουμε αλάτι στο χέρι, είναι νοστιμότερο από το σκέτο ρύζι:


    Anpan, φασολάδα με ζάχαρη σε αναλογία 2:1 μέσα σε ψωμάκι, για να μήν βρωμάει το φασόλι. Η κρέμα έχει γεύση γλυκιάς μέντας. Το anpan σου κόβει την όρεξη για 4-5 ώρες.
    Δεν το έχω δοκιμάσει με φακές 🙂
    Daifuku, φράουλες τυλιγμένες με φασουλόκρεμα, τυλιγμένο με κρέμα ρυζιού:


    Με λασπωμένο ρύζι και ζάχαρη ή χυμό ή χρωστικές μπορούν να φτιαχτούν γλυκά:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s