Αγκινάρες α λά πολίτα

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαριλένα

Υλικά

10 αγκινάρες
2 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1/2 κιλό πατάτες μικρές
10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
3 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
3 καρότα κομμένα λεπτά στρογγυλά φετάκια
2-3 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό, με λίγο αλάτι και λεμόνι να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε τα 10 κρεμμυδάκια, ετοιμάζουμε και όλα τα άλλα υλικά και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το λάδι να κάψει, και ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν λίγο (να μην ξανθήνουν}.

Στη συνέχεια προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό τα καρότα και τον άνηθο και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
Ρίχνετε ακόμα ένα φλιτζάνι νερό και τον χυμό 1 έως 1,1/2 λεμονιού (με τα υπόλοιπα τρίβουμε τις αγκινάρες κατά το καθάρισμα).
Αφού πάρουν βράση ρίχνετε τις πατάτες και τοποθετείτε τις αγκινάρες με το κοτσανάκι προς τα πάνω (οι αγκινάρες θα πρέπει να καλύπτονται σχεδόν από το νερό).
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε το φαγητό. Το αφήνετε να σιγοβρασει μια ώρα περίπου και να μείνει με το λάδι του.

Προσοχή: μερικές κουζίνες έχουν πιο δυνατή φωτιά από άλλες, οπότε καλό είναι να ελέγχετε πού και πού το φαγητό και αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα.

Πηγή: http://www.freemonks.gr/index.php?page=com&lang=1&id=31

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s