Τρουφάκια

Συνταγή: Κα Αλεξάνδρα
Φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά:

-1/2 κιλό μαργαρίνη (στη μη νηστίσιμη εκδοχή, βούτυρο)
-1/2 κιλό άχνη
-1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
-1/2 κιλό φρυγανιά
-2 κ. γλυκού νες καφέ
-1 πορτοκάλι (χυμός του)–> αυτό αντικαθιστά το αυγό που μπαίνει στη μη νηστίσιμη συνταγή
-1 πακέτο κακάο (συνήθως των 125 γρ.)
-1 φλυτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Tο βούτυρο/μαργαρίνη δε το λιώνουμε, αλλά το βγάζουμε από το ψυγείο να μαλακώσει και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Μετά πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες όσο να μοιάζουν με μικρές μπουκιές.

Τέλος τα κυλάμε σε τρούφα, ινδοκάρυδο, χρωματιστά μικρά κομμάτια γλάσο, κακάο σκόνη ή με ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε για στόλισμα.

Δείτε άλλη μια συνταγή για ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΚΑΚΑΟ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s