ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΑΠΛΗ

Συστατικά

• 2 φλυτζάνια Τραχανά Γλυκό ΒΛΑΧΑ
• 6 φλυτζάνια νερό
• 1 κουταλάκι βούτυρο
• 1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
• 6 φύλλα χοντρά για πίτα
• 6-7 αυγά
• ½ κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 φλυτζάνι φέτα ψιλοκομμένη
• Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τον τραχανά, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα ανακατεύουμε καλά, και τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν και τότε προσθέτουμε τη φέτα. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα 3 φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι. Περιχύνουμε το μείγμα του τραχανά και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χτυπάμε ελαφρά 1 αυγό, λίγο λάδι και λίγο νερό και περιχύνουμε το τελευταίο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-45 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας:   40’
Χρόνος μαγειρέματος : 45’
Μερίδες: 8

Πηγή: http://www.melissa.gr/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s