Aλμυρά νηστίσιμα κουλουράκια με αμύγδαλα

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαρία Τ.Κ.

H συνταγή όπου βασίζεται η δική μου υπάρχει εδώ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (διάφορες γεύσεις) και αρχικά τη βρήκα στο Ίντερνετ από εδώ:

http://koukfamily-cook.blogspot.com/2009/05/blog-post_1318.html

Απλά εγώ την τροποποίησα ως εξής:
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ολικής άλεσης όσο πάρει , 1/4 του κιλού από το καθένα περίπου, ίσως να μην το πάρει όλο όμως
-1 κούπα ελαιόλαδο
-1 κούπα κόκκινο κρασί ξηρό
-αμύγδαλα αλατισμένα (οπότε και δεν έβαλα επιπλέον αλάτι)

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι(μια από το ένα, μια από το άλλο) και ζυμώνουμε. Ρίχνω και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει  μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια, όπως ακριβώς λέει και η συνταγή.
Έπειτα τα  πλάθουμε σε μπαστουνάκια ή κυκλάκια, τα βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, εγώ έχω φουρνάκι μικρό και αργεί πολύ.

Τα τοποθετούμε, μόλις κρυώσουν σε βάζο γυάλινο για να διατηρούνται ή αν θέλουμε στολίζουμε με κορδελίτσες και τα πάμε δώρο όπου αγαπάμε!

Για άλλα αλμυρά κουλουράκια πατήστε την ετικέτα (tag) αλμυρά κουλουράκια.

Η συνταγή δημοσιεύεται και στο προσωπικό ιστολόγιο της Μαρίας Τ. Κ. “Πενία τέχνας κατεργάζεται”.

 

About these ads
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s