ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (διάφορες γεύσεις)

Αυτά τα κουλουράκια είναι πολύ υγιεινά και πεντανόστιμα. Μπορούν να γίνουν με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Καρότου, κρεμμυδιού, σκόρδου, ελιάς, με σπανάκι, με ηλιόσπορο και με κουκουνάρι, με σουσάμι και γενικά με ότι μας αρέσει περισσότερο. Γιατί να τα αγοράζουμε ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας και να τα έχουμε για τα τσιμπολογήματά μας!!!!!!

Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

1 Kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1 κούπα ελαιόλαδο (250 ml)
1 κούπα λευκό κρασί ξηρό (250 ml)
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
ανάλογα τη γεύση που επιθυμούμε: λίγο τριμμένο καρότο, κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη, 1-2 κουταλάκια γλυκού πατέ ελιάς, λίγο σπανάκι ζεματισμένο και στιμμένο πολύ καλά και λιωμένο στο multi, κουκουνάρι ή ηλιόσπορους.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε αλεύρι και ζυμώνουμε. Το αλεύρι ίσως να μην το πάρει όλο. Γι αυτό το ρίχνουμε λίγο λίγο. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Μπορούμε με μια ζύμη να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις. Απλά θα πρέπει να την χωρίσουμε σε τόσες μπαλίτσες όσες και οι γεύσεις που επιθυμούμε. (Στη φωτό εγώ τη χώρισα στα 3 και έφτιαξα κουλουράκια σκόρδου, κρεμμυδιού και ελιάς).
Παίρνουμε τη ζύμη μας και προσθέτουμε ξεχωριστά τα λαχανικά, τα μυρωδικά ή τους καρπούς. Με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε σκόνη αλλά και τους καρπούς, τη ζυμώνουμε εύκολα για να ενσωματωθούν. Με τα υπόλοιπα όμως, για να ενωθούν, θα πρέπει να προσθέσουμε λίγο αλευράκι ακόμη, επειδή είναι πιο υγρά υλικά και θα μας κολλάει η ζύμη.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη, τότε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα κλείνουμε κυκλικά.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Ψήνουμε με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς για 30΄περίπου ή με αέρα στους 145 βαθμούς για 2 λαμαρίνες μαζί.
Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε σε κουτί σκεπασμένα.
Καλή επιτυχία!!!!!!

Πηγή: Η Εύη μαγειρεύει, http://koukfamily-cook.blogspot.com/2009/05/blog-post_1318.html

Για άλλα αλμυρά κουλουράκια πατήστε την ετικέτα (tag) αλμυρά κουλουράκια.

About these ads
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (διάφορες γεύσεις)

  1. Pingback: Aλμυρά νηστίσιμα κουλουράκια με αμύγδαλα | ΝΗΣΤΕΙΑ

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s