Εύκολη σαλάτα ρυζιού με μουστάρδα

Συνταγή: Μαρία
Εκτέλεση-φωτογραφίες: Μιχαήλ

Υλικά:

  • Βρασμένο ρύζι (κατά προτίμηση κάποιο που να μη λασπώνει, π.χ. μπόνετ)
  • Μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Τριμμένο καρότο
  • Αλάτι-λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε δοχείο ανακατεύετε το βρασμένο ρύζι με την ποσότητα ελαιόλαδου και μουστάρδας που επιθυμείτε. Στο δοχείο αυτό βλέπετε 300 περίπου γραμμάρια βρασμένου ρυζιού με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου και 4 κουταλιές γλυκού μουστάρδας, αλλά εσείς βάλτε όσο θέλετε.

Προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο καρότο (και πάλι στην ποσότητα που προτιμάτε), στη συνέχεια ξίδι (εμείς βάλαμε μια κουταλιά του γλυκού) και αλάτι – πιπέρι (εμείς ρίξαμε με την αλατιέρα και την πιπεριέρα). Ανακατεύετε καλά και αμέσως έχετε μια πανεύκολη νηστίσιμη σαλάτα που δεν θα σας απογοητεύσει.

Αν αφήσετε τη σαλάτα σας να «σταθεί» για 15-20 λεπτά η μουστάρδα θα απορροφηθεί και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Στις φωτογραφίες μας έχει χρησιμοποιηθεί ρύζι καρολίνα που έγινε στον ατμομάγειρα. Επειδή έχουμε δοκιμάσει τη συνταγή με ρύζι μπόνετ και στον ατμομάγειρα και στην κατσαρόλα, βρήκαμε ότι καλύτερη έγινε με μπόνετ στον ατμομάγειρα. Μπορείτε φυσικά να βράσετε το ρύζι στην κατσαρόλα, προσέξτε όμως να μην το παραβράσετε, να το σουρώσετε καλά και σε κάθε περίπτωση να είναι κρύο όταν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s