Μακαρόνια σικελικά με γαρίδες και πεπόνι

 Συνταγή-φωτογραφίες: Ιωάννα

Η συνταγή αυτή προέρχεται από τη Σικελία. Όταν λόγω εποχής δεν υπάρχει πεπόνι μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε μήλο. Δοκιμάστε τη και δεν θα το μετανοιώσετε!

Υλικά:

  • 1 κιλό μακαρόνια
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 ώριμες ντομάτες στο μούλτι (ή την ανάλογη ποσότητα σε κονσέρβα)
  • 250 γρ. πεπόνι σε μικρούς κύβους
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το σκόρδο.

Προσθέτετε τη ντομάτα, τις γαρίδες, το κρασί και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει έως ότου ‘δέσει’ η σάλτσα.

2 λεπτά πριν σβήσετε τη σάλτσα σας ρίξτε τους κύβους πεπονιού.

Η γεύση που έχει είναι λεπτή ξινόγλυκη χάρη στο κρασί και το πεπόνι.

 

 

Στραγγίξτε τα μακαρόνια σας, βάλτε τους ελαιόλαδο και από πάνω τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s