Μαλεμπί (νηστίσιμο)

Συνταγή-φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά:

  • 5 ποτήρια νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 ποτήρι νισεστέ
  • 1/2 ποτήρι ρυζάλευρο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βράζετε τα 4 ποτήρια νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε στο 5ο ποτήρι το νισεστέ και το ρυζάλευρο (αν δεν έχετε ρυζάλευρο βάλτε τότε 1 ποτήρι νεσιστέ μόνο).

Όταν το νερό βράσει (κοχλάζει) ρίξτε κατευθείαν το μίγμα μέσα. Θα το δείτε να πήζει ΑΜΕΣΩΣ. Το ανακατεύετε με κουτάλι και κατευθείαν το χύνετε σε ταψί.

Το βάζετε στο ψυγείο.

Κόβετε κομμάτια τετράγωνα και σερβίρετε.

Το μαλεμπί στη συνταγή αυτή είναι παντελώς άνοστο. Το γλυκαντικό που θα βάλετε εξαρτάται από σας. Ροδόνερο και άχνη ζάχαρη πασπαλισμένα από πάνω είναι το πιο συνηθισμένο. Μαρμελάδες, σιρόπια, μέλι ή ό,τι άλλο βάλει ο νούς σας επίσης θα κάνουν τη δουλειά. (Η φωτό είναι με μαρμελάδα βερίκοκο ανακατεμμένη με ροδόνερο).

Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s