Παστές Σαρδέλες Καλλονής

sardines

Το αυθεντικό Καλλονιάτικο πάστωμα σαρδέλας.

Υλικά:

  • Φρέσκες σαρδέλες Καλλονής(Αυγουστιάτικες)
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία:

Στρώνουμε στο σκεύος αλάτι και αραδιάζουμε τις σαρδέλες, τη μια κοντά στην άλλη, έτσι που να φαίνονται οι ράχες τους μόνο. Δεν πρέπει να μένει κενό καθόλου. Αλατίζουμε και προχωρούμε στη δεύτερη στρώση, όπως και την πρώτη, την αλατίζουμε κι αυτήν και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα πιάτο. Στραγγίζουμε τα ζουμιά κάθε 2 ώρες και μετά από 8 ώρες είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Στην Καλλονή οι σαρδέλες τρώγονται την ίδια μέρα που παστώνονται.

Προσοχή: οι σαρδέλες πρέπει να είναι ΦΡΕΣΚΕΣ

Πηγή:

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s