Πράσινη Μότζο Σως με Κόλιαντρο – Μια φρουτένια πρόταση από τις Κανάριες Νήσους
Συνταγή και φωτογραφία: frangipani (στα αγγλικά)
Μετάφραση: Κατερίνα
Υλικά ανά μερίδα
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι χοντρό
1 κουτ. Γλυκού σπόροι κίμινου, καβουρντισμένοι
1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 μάτσο φρέσκος κόλιαντρος, ψιλοκομμένος
1 ώριμο αβοκάντο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
1 κουτ. σούπας φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας λευκό κρασί ξηρό
Εκτέλεση
Κοπανάμε το σκόρδο, το αλάτι, το κίμινο και την πιπεριά μέσα σε γουδί.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο και κοπανάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Λιώνουμε την σάρκα του αβοκάντο με πηρούνι.
Προσθέτουμε στα κοπανημένα υλικά τον πουρέ του αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το λεμόνι και το κρασί και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά.
Σερβίρεται με ψάρι ή θαλασσινά.
Πηγή: http://www.cooksunited.co.uk/recipes/590121213358671/Mojo-Verde-de-Cilantro.html
Παράθεμα: Light ψαροκροκέτες | ΝΗΣΤΕΙΑ