Συνταγή και φωτογραφία: frangipani (στα αγγλικά)
Μετάφραση: Κατερίνα
Η συνταγή αυτή είναι δημοφιλής στις χώρες: Ινδονησία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Νότιες Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, Σουρινάμ και Ολλανδία.
Υλικά ανά μερίδα
¼ κιλού φρέσκες μεγάλες κόκκινες πιπεριές τσίλι (καυτερές)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές μέσα σε μεγάλο σκεύος και βράζουμε επί 2 λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε τις πιπεριές μέσα στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλατύ σκεύος και το βράζουμε πάνω από χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 8 λεπτά.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Το ντιπ διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 4 εβδομάδες.
Πηγή:
http://www.cooksunited.co.uk/recipes/587131208775891/Basic-Hot-Chilli-Sauce.html
Μάθετε περισσότερα για το Sambal Ulek εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Sambal
Παράθεμα: Light ψαροκροκέτες | ΝΗΣΤΕΙΑ