ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΛΑΜΠΕ

Το ψάρι στο σπιτικό μας, είναι λίγο παρεξηγημένη υπόθεση….. Κι αυτό γιατί οι άντρες του σπιτιού, θέλουν συγκεκριμένα είδη και αυτά όχι πολύ συχνά.
Τα λαβράκια ευτυχώς είναι ένα απο τα είδη που προτιμούν. Και πως όχι, αφού είναι πεντανόστιμα και «λουκούμια».

Τα έψησα λοιπόν και τα πυρπόλησα με ουζάκι. Εγιναν νοστιμότατα και πολύ αρωματικά. (Δυστυχώς η φωτο δεν αποθανάτισε το φλαμπάρισμα….)
Δοκιμάστε τα και εντυπωσιάστε!!!!!
Για την παρασκευή τους χρειαζόμαστε:

  • λαβράκια τόσα όσα και τα άτομα που θα σερβιριστούν
  • φρέσκο μάραθο
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ούζο

Καθαρίζουμε τα ψάρια απο τα εντόσθια και τα λέπια ή λέμε του ψαρά μας να μας τα καθαρίσει. Τα πλένουμε καλά με νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό τους και βάζουμε μέσα στην κοιλιά 2-3 κλωνάρια μάραθο.
Τα λαδώνουμε καλά εξωτερικά.
Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψηστιέρα ηλεκτρική ή στο γκρίλ, περίπου 10΄ απο κάθε πλευρά, ανάλογα το μέγεθος των ψαριών.
Τα τοποθετούμε σε μεταλλική πιατέλα, περιχύνουμε με ελαφρά ζεσταμένο ούζο και ανάβουμε.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένο με φετούλες λεμονάκι και λίγο μάραθο. Απαραίτητο συνοδευτικό το ουζάκι ή ένα καλό τσιπουράκι!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Πηγή: Η Εύη μαγειρεύει, http://koukfamily-cook.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΤΥΡΙΝΗ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s