Ψάρι πλακί

Συστατικά

1 ψάρι 1 1/2- 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
350 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
125 γρ. ελαιόλαδο
125 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πρέζες ρίγανη
αλάτι, πιπέρι μαύρο
λίγο κοκκινοπίπερο
χυμός 2 λεμονιών
4 φέτες λεμονιού χωρίς τη φλούδα
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω, το βρέχετε με το χυμό του λεμιού και το βάζετε μέσα σ’ένα ταψί.
Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού. Σκεπάζετε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σ’ αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.
Σκεπάζετε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνετε για 30′ περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/psari-plaki.html

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s