Μελιτζάνες με Πλιγούρι

Υλικά ( για 6 περίπου μερίδες)

• 1 κιλό μελιτζάνες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
• 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα πλιγούρι

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι, φροντίζοντας να χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να γίνουν αργά. Ρίχνουμε και ελάχιστο αλατάκι. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα και πιούν το νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες που τις έχουμε τρίψει σε τρίφτη ή τις έχουμε περάσει από το multi. (ανεβάζουμε την φωτιά σε αυτό το σημείο). Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι – πιπέρι που χρειάζεται.

Τέλος ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε και αυτές καθώς και το πλιγούρι.

Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε προσέχοντας να μην μας κολλήσει.

Πηγή: http://www.acrobase.gr/showpost.php?s=e63b64eb6a5ad0f40d674f4484996fea&p=251285&postcount=7

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s