Νηστίσιμο φρικασέ

Συνταγή-φωτογραφίες: Ιωάννα

Υλικά:
– 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
-400 γραμμάρια χόρτα (σπανάκι, βλήτα, μαρούλια ή ό,τι άλλο συνήθως χρησιμοποιεί η νοικοκυρά για φρικασέ)
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-1200ml νερό
-ελαιόλαδο (προαιρετικά)*
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε βαθειά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και περιμένουμε να βγάλουν το ζουμί τους.

Δεν αργούμε να προσθέσουμε τα χόρτα γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη γεύση των μανιταριών κι όχι να εξατμιστεί το ζουμί τους. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το νερό και τον άνιθο και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά.

* αν θέλουμε αλάδωτο το φαγητό αυτό απλά δεν τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε κατευθείαν στο νερό. Η σούπα γίνεται πιο ελαφριά.

‘Αυγολέμονο’:

-χυμό 2 λεμονιών
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
– λίγο νερό

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε το φρικασέ. Καλή επιτυχία!!!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s