Ρεβίθια ποντιακά αλάδωτα

Υλικά που χρειαζόμαστε για δύο μερίδες:

• 125 γραμμ. ρεβίθια (το 1/4 του πακέτου 500 γραμμ.)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 120 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
• 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ½ κονσέρβα
• μαϊντανό
• πιπέρι
• λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

Προετοιμασία: Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό, που σχηματίζεται στην επιφάνεια, με την τρυπητή κουτάλα.
Αφού βράσουν, σε 1 – 1 1/2 ώρα περίπου, τα σουρώνετε. Τα αποφλοιωμένα ρεβίθια χρειάζονται λιγότερο χρόνο μουλιάσματος και μαγειρέματος.
Βάζουμε τα μανιτάρια να ζεματιστούν με νερό και τα ξεπλένουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές στην κατσαρόλα με λίγο νερό και αφού μαραθούν, ρίχνουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, λίγο νερό και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.agiooros.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=69980#69980

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s