ΠΑΣΤΕΛΙ

Συνταγή-φωτογραφία: Ανώνυμος

ΥΛΙΚΑ

Α) μισό κιλό σουσάμι από το φούρνο (ή αλλού)
Β) 250 γρ. ζάχαρη (ή 170 γρ. φρουκτόζη)
Γ) 250 γρ. μέλι
(H αναλογία μεταξύ σουσαμιού και γλυκαντικού να είναι 1:1)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βάζουμε το σουσάμι στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά ανακατεύοντάς το πάνω στο ταψί που το απλώσαμε

2) Αφού ψηθεί το σουσάμι βράζουμε στο τηγάνι το μίγμα μελιού και ζάχαρης (ή μόνο ζάχαρη αν θέλουμε) μέχρι να γίνει καραμέλα.

3) Ρίχνουμε το σουσάμι καυτερό μέσα στο τηγάνι με την καραμέλα, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι όλα τα υλικά.

4) Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στρώση και ρίχνουμε επάνω εκεί το μείγμα μας. Το πατάμε με το πίσω μέρος (καμπούρα) ενός κουταλιού σούπας. Αν κολλήσει το σουσάμι στο κουτάλι, το ξύνουμε με ένα μαχαίρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αυτό βοηθάει στο να μην ξανακολλήσει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s