Αλάδωτο σπαγγέτι με λαχανικά και ταχίνι

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία Τ. Κ.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και σωτάρουμε:
φουντίτσες από το 1/3 ενός μέτριου κουνουπιδιού,
ένα κρεμμύδι
μία πιπεριά
4 μανιταράκια φρέσκα (όλα τα προηγούμενα ψιλοκομμένα)
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη στον τρίφτη,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 δαφνόφυλλο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο.
Αφού λιγάκι βράσουν, ρίχνουμε 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας ταχίνι (εγώ είχα ολικής άλεσης) και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μισό πακέτο μακαρόνια μακρυά.
Τα αφήνουμε για λίγο και πολύ πριν βράσουν, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Τα ανακατεύουμε για να ρουφήξουν τα υγρά από τα λαχανικά και σερβίρουμε αμέσως γιατί αλλιώς παραβράζουν και φουσκώνουν πολύ, αλλά πάλι είναι νόστιμα. Είναι λοιπόν στην επιθυμία καθενός αν τα θέλει al dente ή περισσότερο βρασμένα. Είναι πάντως πεντανόστιμα!

Δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για αλάδωτη μακαρονάδα με ταχίνι.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s