Χόρτα με σολομό

Υλικά

• 800 γρ. φιλέτο σολομό
• 1 κιλό χόρτα
• 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 σκελίδα σκόρδου
• Ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού
• 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 30 γρ. σταφίδες
• 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
• Λίγο ξύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα κι ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξύδι και το κρασί. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά χόρτα. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα. Ψήνουμε επί 20 – 25 λεπτά.

Πηγή: http://www.lidl-recipes.gr/gr/recipes.nsf/pages/Content.r.Griechisch.c.hortamesolomo

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s